passie voor licht, natuur & beleving

Visie op lichtontwerp

Sfeer

Iedere functie vraagt een ander soort licht, sfeerlicht in een woning of restaurant of voldoende licht om bij te kunnen werken. Licht is essentieel om je goed te voelen en je werk op de juiste manier te kunnen uitvoeren. Licht zorgt voor beleving, ervaring, veiligheid en sfeer.

Duurzaamheid

Daarnaast is er de zorg om onze planeet, we moeten zorgvuldiger omgaan met energie en grondstoffen en af van de wegwerp-economie. Circa 40% van het energieverbruik in europa gaat naar de verwarming, verlichting en koeling van huizen, winkels en kantoren. Als we de wijze waarop we verlichting toepassen niet aanpassen gaat het energieverbruik onvoldoende naar beneden, zijn er steeds meer mensen die ziek worden van hun werkomgeving en putten we onze grondstoffenvoorraad op aarde uit.

Lichtadvies

Door het maken van een professioneel lichtplan, en toepassing van de juiste verlichting voor de functie en de ruimte zorgen wij voor een een sfeervolle, gezonde en duurzamere woon-, en werkomgeving.
De voordelen hiervan zijn, betere beleving van de ruimte, prettige en gezondere werkomgeving, energiebesparing, blijvend kwalitatief hoogwaardige verlichting en minder kosten aan vervanging en onderhoud.

sandra

Over Sandra Marcus

Ik ben Sandra Marcus, 46 jaar en woon in het Land van Maas & Waal. Samen met architect Frank Marcus en onze 3 kinderen. We wonen in het buitengebied in een bijzondere meer-generatiewoning, ontworpen door marcus architecten.

Na opleidingen in communicatie en interieurontwerp ben ik gefascineerd geraakt door licht, verlichting en de invloed daarvan op ons als mens en onze omgeving. Op alle biologische processen is licht van invloed.

In lichtontwerp komen veel dingen samen, creativiteit, ontwerp, de zorg voor onze omgeving door toepassen van slimme en efficiënte licht-oplossingen en het zorgen voor het welbevinden van mens en dier. Mijn doel is mooie en duurzame lichtontwerpen te maken waarvan je dagelijks kunt genieten. Licht inspireert!

onze projecten

referenties

advies & ontwerp

de beste verlichting

licht & gezondheid

voel je beter met het juiste licht

besparen voor bedrijven

duurzame kostenbesparing

Samen voor een duurzamere wereld

Verlichting met een tijdloos design, energiezuinig met hoge lichtkwaliteit

Duurzame, energiezuinige armaturen

Licht is ontzettend belangrijk, zonder licht kunnen we niet functioneren. Iedere ruimte vraagt een ander soort verlichting, sfeerlicht je woonkamer of licht om bij te werken. En minstens zo belangrijk, we moeten zorgvuldiger omgaan met onze energie en grondstoffen. Onze missie is door om middel van onze LED verlichting een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.    

Lichtontwerp

Goede verlichting is meer dan een aantal armaturen in een ruimte plaatsen. Een goed lichtontwerp zorgt voor het juiste licht, kleur én schaduw. Elementen die belangrijk zijn voor de beleving van een ruimte.

Uitwerking

Een lichtontwerp bestaat uit; een ontwerp, voorstel voor passende verlichtingsarmaturen, een lichtberekening, de technische uitwerking en uiteraard een kostenplaatje.

Besparen op energie

LED is duurzaam, maar wat levert het nu eigenlijk op? Bij een lichtplan kunnen we voor u de besparing ten opzichte van het huidige energieverbruik berekenen én de terugverdientijd van uw investering. 

Managed by Kjenmarks - Wordpress & SEO specialisten